
I melkzuur bijv.naamw. Afbreekpatroon: melk·zuur
met melkzuur gevormd II het melkzuur zelfst.naamw. Afbreekpatroon: melk·zuur Verbuigingen: melkzuren (meerv.) Verbuigingen: melkzuurtje (verkleinwoord)
organisch zuur (C< sub> 3< /sub> H< sub> 6< /sub> O< sub> 3< /sub> ) dat door gisting ontstaat o.a....Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/melkzuur

1) Afvalstof van weefsels 2) Conserveermiddel 3) Conserveringsmiddel 4) Organisch zuur
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Melkzuur/1

1) Hydroxypropionzuur
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Melkzuur/1
[Energie] organische stof, die ontstaat bij de anaerobe dissimilatie van glucose in spieren en micro-organismen.
Gevonden op
http://biologiepagina.nl/Havo4/N5energie/begrippenlijst.htm

Melkzuur is een organisch zuur, dat door melkzuurbacteriën wordt gemaakt. Melkzuur wordt gebruikt (door amateurbrouwers) om de maische op de gewenste pH waarde te krijgen. Een kleine hoeveelheid, beneden de smaakgrens, is niet erg voor het bier. Is de smaakgrens echter net overschreden, dan kan men het bier enige tijd laten rijpen, waardoor de sma...
Gevonden op
http://www.bierwoordenboek.com/

Opeenhoping van afvalstoffen in de spieren tijdens inspanningen boven de anaërobe drempel.
Gevonden op
http://www.runinfo.nl/begrippenlijst.htm

substantie die aangemaakt wordt door het lichaam op basis van de koolhydraten wanneer een inspanning geleverd wordt zonder zuurstof.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10408

(50-21-5)
IUPAC naam: 2-hydroxypropaanzuur
Engelse vertaling: lactic acid, 2-hydroxypropanoic acid
CAS Nummer: 50-21-5
E-Nummer: E270
Vaste stof bij kamertemperatuur. Melkzuur is chiraal. Het geeft ook de zurige lucht aan zweet en zorgt voor de verzuring in de spieren bij sporters.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

zie overzicht zuren
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Lactaat; celstofwisselingsproduct dat ontstaat bij tekort aan zuurstof in het spierweefsel (z.o. lactase)..
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10765

Samen met wjnsteenzuur, appelzuur en citroenzuur het belangrijkste zuur in wijn. Wordt tijdens of na de alcoholische gisting gevormd uit appelzuur door melkzuurbacteriën (Lactobacilli). Dit proces wordt malolactische gisting genoemd. Melkzuur geeft de karakteristieke geur aan karnemelk en yoghurt. Vaak is in jonge, rode wijnen die gemaakt zijn met...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Zuur verkregen door malolactische gisting. Deze gisting produceert typische melkaroma's (boter, crème fraîche, yoghurt) die de wijn aangenamer en minder vineus maken.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.