Melkzuur definities

Zoek op

melkzuur

melkzuur logo #1000I melkzuur bijv.naamw. Afbreekpatroon: melk·zuur met melkzuur gevormd II het melkzuur zelfst.naamw. Afbreekpatroon: melk·zuur Verbuigingen: melkzuren (meerv.) Verbuigingen: melkzuurtje (verkleinwoord) organisch zuur (C< sub> 3< /sub> H< sub> 6< /sub> O< sub> 3< /sub> ) dat door gisting ontstaat o.a....
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/melkzuur

Melkzuur

Melkzuur logo #10101) Afvalstof van weefsels 2) Conserveermiddel 3) Conserveringsmiddel 4) Organisch zuur
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Melkzuur/1

Melkzuur

Melkzuur logo #10101) Hydroxypropionzuur
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Melkzuur/1

Melkzuur

Melkzuur  logo #11432[Energie] organische stof, die ontstaat bij de anaerobe dissimilatie van glucose in spieren en micro-organismen.
Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N5energie/begrippenlijst.htm

Melkzuur

Melkzuur logo #11030Melkzuur is een organisch zuur, dat door melkzuurbacteriën wordt gemaakt. Melkzuur wordt gebruikt (door amateurbrouwers) om de maische op de gewenste pH waarde te krijgen. Een kleine hoeveelheid, beneden de smaakgrens, is niet erg voor het bier. Is de smaakgrens echter net overschreden, dan kan men het bier enige tijd laten rijpen, waardoor de sma...
Gevonden op http://www.bierwoordenboek.com/

Melkzuur

Melkzuur logo #10227Opeenhoping van afvalstoffen in de spieren tijdens inspanningen boven de anaërobe drempel.
Gevonden op http://www.runinfo.nl/begrippenlijst.htm

Melkzuur

Melkzuur logo #10408substantie die aangemaakt wordt door het lichaam op basis van de koolhydraten wanneer een inspanning geleverd wordt zonder zuurstof.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10408

melkzuur

melkzuur logo #10518(50-21-5)
IUPAC naam: 2-hydroxypropaanzuur
Engelse vertaling: lactic acid, 2-hydroxypropanoic acid
CAS Nummer: 50-21-5
E-Nummer: E270
Vaste stof bij kamertemperatuur. Melkzuur is chiraal. Het geeft ook de zurige lucht aan zweet en zorgt voor de verzuring in de spieren bij sporters.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

melkzuur

melkzuur logo #10519zie overzicht zuren
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Melkzuur

Melkzuur logo #10765Lactaat; celstofwisselingsproduct dat ontstaat bij tekort aan zuurstof in het spierweefsel (z.o. lactase)..
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10765

melkzuur

melkzuur logo #10942Samen met wjnsteenzuur, appelzuur en citroenzuur het belangrijkste zuur in wijn. Wordt tijdens of na de alcoholische gisting gevormd uit appelzuur door melkzuurbacteriën (Lactobacilli). Dit proces wordt malolactische gisting genoemd. Melkzuur geeft de karakteristieke geur aan karnemelk en yoghurt. Vaak is in jonge, rode wijnen die gemaakt zijn met...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

MELKZUUR

MELKZUUR logo #10943Zuur verkregen door malolactische gisting. Deze gisting produceert typische melkaroma's (boter, crème fraîche, yoghurt) die de wijn aangenamer en minder vineus maken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.